Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas



Balto Advento puslapiai...

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

Šių metų žiema atėjo visu grožiu – lyg iš pieno plaukusi, karališko baltumo... Ir Adventas  kitoks, kažko pakilesnis, turintis jungtį, kur žmogus ieško grožio ir pakylėjimo savo sielai... Kur visa tai rasti?

Plungės miesto bibliotekoje – puiki paroda „Momentai“. Tai Giedriaus Kazlausko ir Kristinos Šatkauskės darbai.  Šių autorių parodos atidarymas – pirmieji Advento puslapiai, kuriuos atversti organizatoriams – Ingridai Jonuškienei ir Ritai Jundulienei -  padėjo Plungės literatų klubo „Vingiorykštė“ kūrėjai: Irena Stražinskaitė-Glinskienė, Gertrūda Poškienė ir Adelė Daukantaitė, viešnia iš Šilalės – poetė Nijolė Katelynienė.   Parodos  atidarymui - poezijos pusryčiai puikiai dienos pradžiai, kad pajustum dienos adventišką virpulį, pripildytum save geros ir skaidrios nuotaikos... Muzikės Romenos Zabielienės atliekamos  kūrybos dainos pakylėjo į tą erdvės dalį, kurioje sakralumas kviečia žmogų kelionėn į save, į vertybinę gyvenimo pajautą, į  Kalėdų dvasios laukimą...

Kristina Šatkauskė gimė ir augo Plungėje. Tapybą atrado per motinystės atostogas. Kristina tiki, kad grožis ir gėris išgelbės pasaulį, o apie kūrybinius bandymus sako: „Paveiksluose atsispindi mano dūšia, spalvota, o jei reikia - ir raguota“.

Giedrius Kazlauskas gimė ir augo Rietave, mokėsi Lauryno Ivinskio gimnazijoje. Baigęs dešimtą klasę atvyko mokytis į Plungės verslo ir technologijų mokyklą. Plungėje gyvena nuo 2010 metų, sukūrė šeimą... Piešti Giedrius mėgo nuo vaikystės, o rimčiau užsiimti tapyba – nuo 2020 metų,  ir nuo tada tapyba tapo neatsiejama gyvenimo dalimi. Pradėjo domėtis įvairiomis piešimo technikomis, senaisiais bei šių dienų menininkų darbais. Giedriaus darbai tikrai įspūdingi: portretai, drobės, kuriose įamžinti gamtos maži stebuklai...

Pasaulis atviras grožiui kaip eilėraštis muzikai ir tie maži, gražūs mūsų sielų monologai tapo paveikslus, rašo knygas, kuria muziką, dainas... Vieną kartą radęs savyje kūrybos džiaugsmą be jo gyventi nebegali – taip kuriasi visatos pasauliai. Žmogui reikalinga bendrystė, nes joje gimsta šviesa ir toje bendrystėje – poezijos, muzikos, dailės -  su parodos autoriais dalyvavo knygų klubas „Purpurinė gija“, draugai, kūrėjų šeimos nariai... Susitikimo akimirkas įamžino fotomenininkas Antanas Jonaitis ir svečias iš Šilalės – fotomenininkas Albertas Mitkevičius.

 

Adelė Daukantaitė









Daugiau nuotraukų - fotoalbume.